Home  /  Sindikati

Sindikati

Nezavisni sindikat zaposlenika SKB Mostar


Predsjednik Sindikata: Ivica Anić, mag. fiz. i med. rehab.
Kontakt osoba: Lenka Berezovski, tajnica Sindikata
Telefon: 063/221-304;    Fax.: 063/424-757
E-adresa: sindikat.skb.mostar@gmail.com
Adresa: Bijeli Brijeg b.b.

Sindikat je osnovan 29. svibnja 2000. godine i brojao je manje od 200 članova.

Osnovna djelatnost Sindikata je štititi interese svojih članova, kao i svih zaposlenika Bolnice.

Osim toga, Sindikat jednokratnom novčanom pomoći pomaže svojim članovima u smrtnim slučajevima, socijalnim slučajevima, kao i u slučaju teških bolesti članova sindikata, kao i liječenja članova sindikata i članova njihove uže obitelji u drugim državama. To je omogućeno članarinom svakog člana, koja odlukom Skupštine sindikata iznosi 0,5% od plaće.

Borba Sindikata za bolje zdravstveno, socijalno, financijsko stanje se ogleda u borbi za donošenje i potpisivanje što boljih kolektivnih ugovora.

Sindikat sklapa ugovore i sa drugim tvrtkama, da bi članovi mogli ostvariti neke povlastice prilikom nabavki i kupovine robe, registracija i popravke automobila.

Svake godine organizira podjelu paketića za djecu članova Sindikata od jedne do sedam godina, uz prigodnu predstavu.

Od siječnja 2016. godine Nezavisni sindikat zaposlenika Kliničke bolnice Mostar, djeluje pod nazivom Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, ili skraćenim nazivom: NSZ SKB Mostar.

Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar trenutno broji  1.400 članova.

Za funkciju predsjednika izabran je Josip Masatović od 2018. do 2020. godine, kad je za novog izabran Ivica Anić.

Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije


Predsjednik Sindikata: dr. Boris Matić, dr. med., specijalist reanimatologije i intenzivnog liječenja, subspecijalist intenzivne medicine
Kontakt: 063/297-946
E-adresa: ssdmisuhnz@gmail.com
Adresa: Bijeli Brijeg b.b.

Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije u HNŽ/K (SSDMiS u HNŽ/K) je osnovan 12. travnja 2017. godine s idejom da okupi i ujedini doktore medicine i stomatologije u borbi za svoja prava.

Za prvu predsjednicu sindikata je izabrana dr. Kristina Bevanda, a za podpredsjednika – dr. Elvedin Habibija.

SSDMiS u HNŽ/K  djeluje u zdravstvenim ustanovama naše županije, a sastoji se od  9 podružnica. Imamo oko 650 članova, što je oko 95% doktora medicine i stomatologije.

U 2018. godini smo pokrenuli pregovore za Kolektivni ugovor kojim se reguliraju prava radnika i prvi put dobili Kolektivni ugovor za doktore medicine i stomatologije. To je veliki uspjeh, jer kroz njega sami  tražimo i borimo se za svoja radna prava.

Dio smo Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije Bosne i Hercegovine, koji okuplja Strukovne sindikate iz svih 10 županija. Kroz Savez štitimo prava naših članova na razini Federacije BiH, a jedni drugima dajemo podršku kada je potrebno djelovati na županijskim razinama.

Od prosinca 2018. godine predsjednica SSDMiS u HNŽ/K je dr. Marina Berberović, a predsjednik podružnice Sindikata SKB-a je dr. sc. Vedran Markotić.

Od sredine 2021. godine ulogu predsjednika SSDMiS HNŽ/K preuzima Boris Matić, dr.med., a podpredsjednice Ivana Mihalj, dr.med.

Sporazum o utvrđivanju poslova koji se ne mogu prekidati za vrijeme štrajka