Home  /  Novosti i obavijesti  /  Prof.dr.sc. Ante Kvesić i prof.dr.sc. Milenko Bevanda postali članovi Akademije medicinskih znanosti Hrvatske

Prof.dr.sc. Ante Kvesić i prof.dr.sc. Milenko Bevanda postali članovi Akademije medicinskih znanosti Hrvatske

12. prosinca 2018.

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, prof.dr.sc. Ante Kvesić i dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof.dr.sc. Milenko Bevanda postali su 12. prosinca 2018., članovi Akademije medicinskih znanosti Hrvatske koja je članica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

„Koliko ja znam, ovo je prvi put da su primili u svoje okrilje nekoga izvan svoje države. Zaista se radi o velikoj časti i ovo je neki  krajnji doseg koji možemo postići. Nadamo se kako ćemo svojim daljnjim radom opravdati članstvo u ovoj prestižnoj instituciji te kako će na osnovi ovoga događaja još više biti uvezan zdravstveni sustav Hrvatske i Zagreba sa Hercegovinom“, istaknuo je ravnatelj Kvesić te pojasnio da je procedura za prijem njega  i dekana Bevande u Akademiju pokrenuta još prije pola godine. „Inicijativu za moj prijem pokrenuli su kolege profesori, dječji kirurzi iz Hrvatske, prof. Vučkov i prof. Župačić, prije šest mjeseci, a sve je završeno na svečanosti koja je održana u Zagrebu, gdje smo primljeni u članstvo Akademije, što predstavlja vrhunac znanstvene karijere  jednog liječnika“, ponosno je zaključio ravnatelj Kvesić.

Akademija medicinskih znanosti Hrvatske osnovana je 1961. godine u krilu Hrvatskoga liječničkog zbora. Komisija je 1971. preimenovana u Medicinsku Akademiju Zbora, a 1983. godine medicinska akademija odvaja se od Hrvatskoga liječničkog zbora i postaje samostalna udruga – Akademija medicinskih znanosti Hrvatske.