Home  /  Novosti i obavijesti  /  Framaši i trećari donirali 12-kanalni EKG Klinici za dječje bolesti SKB Mostar

Framaši i trećari donirali 12-kanalni EKG Klinici za dječje bolesti SKB Mostar

31. srpnja 2020.

Članovi Franjevačke mladeži (Frame) i Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) u Hercegovini već niz godina u korizmi organiziraju zajedničku humanitarnu akciju, a ove godine odlučili su prikupljati sredstva za Kliniku za ginekologiju i porodništvo i Kliniku za dječje bolesti SKB Mostar. Zbog situacije s koronavirusom akcija je produžena sve do lipnja.

Uz framaše i trećare iz cijele Hercegovine, sudjelovali su i ostali župljani koji su se rado odazvali i potpomogli akciju. Od prikupljenog iznosa kupljen je 12-kanalni EKG aparat za Kliniku za dječje bolesti te naručena veća količina posteljine i spavaćica za Kliniku za ginekologiju i porodništvo.

Predstavnici Frame i OFS-a u petak, 17. srpnja 2020., uručili su 12-kanalni EKG Klinici za dječje bolesti SKB Mostar, a u petak 31. srpnja uručili su posteljinu Klinici za ginekologiju i porodništvo. U ime donatora aparat su Klinici za dječje bolesti predali Mirela Barbarić, Marijana Barbarić i Mario Pehar, a donaciju su preuzeli predstojnica Klinike Vesna Brkić, dr. Jerko Brzica te glavna sestra Klinike Marina Pandža. Donaciju Ginekologiji Mirela Barbarić, Ruža Vidić i Mario Pehar, a preuzela glavna sestra Olivera Perić.

Ovom prigodom framaši i trećari su istaknuli kako se nadaju da će ova donacija pomoći u radu Klinike za dječje bolesti i liječenju djece kao i radu Klinike za ginekologiju i porodništvo  te da će barem malo olakšati rad djelatnicima ovih klinika u ovim specifičnim i zahtjevnim uvjetima rada u vremenu pandemije koronavirusa. Predstavnici bolnice koji su preuzeli donaciju zahvalili su se u ime djelatnika bolnice i pacijenata svima koji su sudjelovali u ovoj akciji.

Trećari i framaši se zahvaljuju na pomoći svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, kao i tvrtki “Odiseja Čitluk” koji su odobrili popust pri kupnji posteljine i donirali jastuke.