Home  /  Novosti i obavijesti  /  Tečaj pripreme za porođaj

Tečaj pripreme za porođaj

Tečaj pripreme za porođaj

Tečaj pripreme za porođaj

27. prosinca 2018.

Rođenje djeteta je događaj koji se cijeli život pamti. Smatramo da  imamo privilegij u našoj Klinici poroditi do 2000 novorođenčadi godišnje. Zajednička nam je želja da  na svijet donesete živo i zdravo dijete te da se ugodno osjećate u našoj Klinici, koja je referentni centar za porođaje i ginekološke operacijske zahvate u Hercegovini. Klinika za ginekologiju i porodništvo se prostire na dva kata, Odjel perinatologije se nalazi na drugom katu, Odjel ginekologije dijeli treći kat s Klinikom za urologiju.

Rodilište SKB Mostar je 1998. godine, među prvim rodilišta u Bosni i Hercegovini dobilo prestižni naslov Bolnica – prijatelj beba, zahvaljujući poticanju i promoviranju dojenja. Obnavljanje akreditacije se obavlja svake tri godine te je rodilište u 2018. godini ocijenjeno najvišim ocjenama od strane AKAZ-a.

Od 2010. godine u našoj se Klinici tijekom cijele godine, osim srpnja i kolovoza, organiziraju tečajevi pripreme za porođaj. Tečaj je strukturiran tako da budućim roditeljima pruži dovoljan broj informacija o trudnoći, razvoju ploda, zaštiti zdravlja trudnice, porođaju, boravku u rodilištu, prehrani i njezi novorođenčeta i psihološkim aspektima roditeljstva. Poseban naglasak u radu tečaja je stavljen na tehnike disanja i relaksacije. Također, upoznajemo trudnice  o važnosti, kontakta kože na kožu te o važnosti dojenja. Cilj tečaja je upoznati trudnice i njihove partnere s činom porođaja, smanjivanjem straha od porođaja. Krajnji cilj tečaja je imati zdravu majku i zdravo dijete.

Na tečaju pripreme za porođaj upoznati ćete se s našim osobljem. Nadamo se da će to pridonijeti osjećaju opuštenosti, sigurnosti i povjerenja dok budete boravili u Klinici. Zainteresirani se mogu prijaviti svakim radnim danim od 8 do 14 sati na broj telefona 036/336-002 ili na e-adresu: pripremazaporod.skbm@gmail.com.

Tom prilikom ćete dobiti ukratko sve informacije o održavanju tečaja. Cijena tečaja je 100 KM.