Home  /  Novosti i obavijesti  /  Tečaj pripreme za porođaj

Tečaj pripreme za porođaj

Tečaj pripreme za porođaj
27. prosinca 2018.

Rođenje djeteta je događaj koji se cijeli život pamti. Smatramo da  imamo privilegij u našoj Klinici poroditi do 2000 novorođenčadi godišnje. Zajednička nam je želja da  na svijet donesete živo i zdravo dijete te da se ugodno osjećate u našoj Klinici, koja je referentni centar za porođaje i ginekološke operacijske zahvate u Hercegovini. Klinika za ginekologiju i porodništvo se prostire na dva kata, Odjel perinatologije se nalazi na drugom katu, Odjel ginekologije dijeli treći kat s Klinikom za urologiju.

Rodilište SKB Mostar je 1998. godine, među prvim rodilišta u Bosni i Hercegovini dobilo prestižni naslov Bolnica – prijatelj beba, zahvaljujući poticanju i promoviranju dojenja. Obnavljanje akreditacije se obavlja svake tri godine te je rodilište u 2018. godini ocijenjeno najvišim ocjenama od strane AKAZ-a.

Od 2010. godine u našoj se Klinici tijekom cijele godine, osim srpnja i kolovoza, organiziraju tečajevi pripreme za porođaj. Tečaj je strukturiran tako da budućim roditeljima pruži dovoljan broj informacija o trudnoći, razvoju ploda, zaštiti zdravlja trudnice, porođaju, boravku u rodilištu, prehrani i njezi novorođenčeta i psihološkim aspektima roditeljstva. Poseban naglasak u radu tečaja je stavljen na tehnike disanja i relaksacije. Također, upoznajemo trudnice  o važnosti, kontakta kože na kožu te o važnosti dojenja. Cilj tečaja je upoznati trudnice i njihove partnere s činom porođaja, smanjivanjem straha od porođaja. Krajnji cilj tečaja je imati zdravu majku i zdravo dijete.

Na tečaju pripreme za porođaj upoznati ćete se s našim osobljem. Nadamo se da će to pridonijeti osjećaju opuštenosti, sigurnosti i povjerenja dok budete boravili u Klinici. Zainteresirani se mogu prijaviti svakim radnim danim od 8 do 14 sati na broj telefona 036/336-002 ili na e-adresu: pripremazaporod.skbm@gmail.com.

Tom prilikom ćete dobiti ukratko sve informacije o održavanju tečaja. Cijena tečaja je 100 KM.