Home  /  Novosti i obavijesti  /  Svjetski dan darivatelja krvi

Svjetski dan darivatelja krvi

14. lipnja 2024.

Danas je Transfuzijski centar SKB Mostar obilježio Svjetski dan darivatelja krvi organizirajući akciju dobrovoljnog darivanja krvi u svojim prostorijama uz posjet članova HŠK Zrinjski. Ova inicijativa privukla je mnoge građane koji su se odazvali pozivu i pokazali svoju humanost darivanjem krvi. Osim što su dali dragocjenu tekućinu, svi darivatelji su nagrađeni navijačkom majicom HŠK Zrinjski, što je bio lijep gest zahvalnosti za njihovu velikodušnost. Nekim darivateljima majice su osobno uručili nogometaši Goran Karačić i Igor Savić te predsjednik Denis Lasić.

„Već prelazi u tradiciju suradnja između HŠK Zrinjski i Transfuzijskog centra SKB Mostar. Ovo je jedan dobar primjer i humana gesta kojom naš klub želi pomoći da ovaj Centar bude opskrbljen krvi koja život znači“, istaknuo je predsjednik HŠK Zrinjski Denis Lasić.

Preko 50 darivatelja je dalo svoju krv tijekom današnje akcije. „Ovaj naš posao je posao života. Privilegija je davati krv jer znaš da si zdrav, a jako teško je biti s druge strane naše bolnice i čekati da netko daruje tu dragocjenu krv koja znači život. Zaista jedna kap znači život“, naglasila je pročelnica Transfuzijskog centra dr. sc. Jadranka Knežević. Zahvalila se nogometašima i Upravi Zrinjskog što su se odazvali pozivu i što ova suradnja postaje tradicija. Dr. Knežević je poručila kako će tijekom večeri Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača biti osvijetljen u povodu Svjetskog dana darivatelja krvi te će na njemu biti izražena zahvalnost prema svim darivateljima krvi. Transfuzijski centar može se pohvaliti očekivanjem da će ove godine doseći brojku od 13.000 darivatelja krvi.

„Drago nam je da možemo sudjelovati u ovoj akciji i mi smo ovdje kao mala podrška da uručimo majice svim darivateljima“, za kraj je zaključio vratar HŠK Zrinjski Goran Karačić.