Home  /  Novosti i obavijesti  /  Obilježavanje „Euromelanoma 2024“ u Klinici za kožne i spolne bolesti SKB Mostar

Obilježavanje „Euromelanoma 2024“ u Klinici za kožne i spolne bolesti SKB Mostar

27. svibnja 2024.

Klinika za kožne i spolne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar ove godine će u sklopu kampanje „Euromelanoma2024“ obilježiti Europski dan borbe protiv melanoma.

Tijekom tri dana, od 27. do 29. svibnja 2024. godine  u ambulantama Klinike za kožne i spolne bolesti (Ul. Kralja Tvrtka bb – treći kat) od 12:00 do 14:00 sati bit će omogućeni dermatološki pregledi, bez prethodne narudžbe i uputnice.

Ciljevi kampanje Euromelanoma su besplatni pregledi kože koji bi omogućili rano prepoznavanje raka kože, ali i otkrivanje osoba sa melanomom ili drugim oblicima malignih tumora kože u ranom stadiju, kao i osoba sa povećanim rizikom za oboljevanje. Budući da je uočavanje promjena na koži moguće na vrijeme otkriti, od velikog je značaja educirati javnost o važnosti redovnog pregleda i samopregleda kože u otkrivanju suspektnih promjena u najranijoj fazi, kada je i mogućnost izlječenja potpuna.

Više informacija o svim aktivnostima kampanje euromelanoma 2024. može se pronaći na web stranici: www.euromelanoma.eu.

Povodom navedenog,predviđene su izjave za medije u ponedjeljak, 27. svibnja 2024. godine u 13:00 sati u Klinici za kožne i spolne bolesti.