Home  /  Novosti i obavijesti  /  Održan tečaj UZV duboke venske tromboze gornjih i donjih ekstremiteta

Održan tečaj UZV duboke venske tromboze gornjih i donjih ekstremiteta

12. ožujka 2024.

U Centru za urgentnu medicinu i hitne prijame SKB Mostar u subotu 9. ožujka 2024. godine održan je tečaj ultrazvučne dijagnostike duboke venske tromboze gornjih i donjih ekstremiteta. Voditelji tečaja su bili dr. Gojko Bogdan, specijalist radiodijagnostike i dr. Kristijan Karlović, specijalizant kliničke radiologije. Tečaj je pohađalo 10 liječnika uposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Izuzetno nam je drago što je prvi tečaj organiziran u suradnji Kliničkog zavoda za radiologiju SKB Mostar i Centra za urgentnu medicinu i hitne prijame SKB Mostar od svih polaznika ocijenjen kao izuzetno dobro organiziran, da je svim polaznicima osigurano potpuno teorijsko i praktično razumijevanje problematike tečaja te da su nakon završenog tečaja osposobljeni za samostalno izvođenje UZV dijagnostike duboke venske tromboze ekstremiteta.

U sklopu POCUS projekta KME u Centru za urgentnu medicinu i hitne prijame u narednom periodu bit će osigurano kontinuirano održavanje tečajeva UZV dijagnostike u hitnoj medicini. Svi tečajevi kao i predavanja su bodovani od strane Komore liječnika/ljekara HNŽ/K.

U periodu 16-17. svibnja tekuće godine bit će održan drugi po redu tečaj ultrazvuka u hitnoj i intenzivnoj medicini USLS Winfocus. Drugi po redu tečaj UZV dijagnostike duboke venske tromboze ekstremiteta bit će održan kada se prijavi dovoljan broj polaznika, a zainteresirane kolege mogu se javiti na mail cum@skbm.ba ili nekom od specijalista urgentne medicine na CUM-u radi detaljnih informacija vezanih za tečaj.