Home  /  Novosti i obavijesti  /  Klinika za dječje bolesti SKB dobila vrijednu donaciju

Klinika za dječje bolesti SKB dobila vrijednu donaciju

8. veljače 2024.

Na Klinici za dječje bolesti Sveučilišne kliničke Mostar je u srijedu 07. veljače 2024. godine upriličena primopredaja vrijedne donacije koja je produkt humanitarnog koncerta „Hrabro srce“, a isti je održan u listopadu 2023. godine u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

Riječ je o monitoru za mjerenje vitalnih funkcija namijenjenom odjelu hematoonkologije i kardiologije, kojeg je ovom prilikom uručila organizatorica koncerta Nives Nikolić, inače medicinska sestra koja također radi u SKB Mostar.

Na koncertu je nastupilo šest glazbenika koji su svojim izvedbama zajedno s publikom pokazali veliko srce i pružili potporu najmlađim pacijentima.

„Mislim da trebamo više pažnje posvetiti oboljeloj djeci i postati empatični. Ovaj monitor je mala gesta od velikih ljudi, ali nadam se da će i drugima biti poticaj da se ovakvi događaji organiziraju s ciljem pomaganja najranjivijoj skupini društva. Kad se udružimo možemo napraviti velike stvari“, izjavila je ovom prilikom organizatorica humanitarnog koncerta, gospođa Nikolić te istaknula kako su osnovali humanitarnu udrugu Zvončica i najavila neke nove projekte.

U ime Klinike za dječje bolesti i odjela za hematoonkologiju i kardiologiju,  na  hvalevrijednoj donaciji, organizatorima je zahvalio  mr. sc. Vladimir Jegdić. „Monitor ćemo izvrsno iskoristiti za dobrobit pacijenata, dobro je što on radi minimalno invazivno i bez ikakvog stresa za dijete“, rekao je dr. Jegdić  te naglasio kako će ovaj vrijedan uređaj pomoći u svakodnevnom radu.