Home  /  Novosti i obavijesti  /  Poziv na radionicu za djecu i roditelje

Poziv na radionicu za djecu i roditelje

15. studenoga 2023.

Klinika za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organizira predavanje na temu: Poticanje psihomotornog i jezično-govornog razvoja kod djeteta koje će se održati 8. prosinca 2023. godine u glavnom medicinskom objektu SKB Mostar na Bijelom Brijegu (8. kat) u terminima :

  • 17:00 – 18:00 roditelji i djeca (0-3 godine)
  • 18:15 – 19:15 roditelji i djeca od (4-6 godina).

Radionice pružaju strukturirano i podržavajuće okruženje za roditelje kako bi stekli znanja, vještine i strategije za poboljšanje svojih roditeljskih vještina. Podučavanje obuhvaća niz pristupa usmjerenih na pomaganje roditeljima da se nose s izazovima odgoja djece i jačanja obiteljske kohezije.

Tijekom ove radionice roditelji će imati priliku učiti i raspravljati o raznim temama vezanim uz pozitivnu komunikacijutehnike discipline i izgradnju snažnih odnosa roditelj-dijete te poticanje djeteta u četiri razvojna područja: motoričkom, govorno-jezičnom, kognitivnom i socijalno-emocionalno. Kroz prezentacije, grupne rasprave i praktične vježbe roditelji stječu vrijedne uvide i alate za poboljšanje roditeljskog pristupa.

Kognitivne stimulacije koje roditelji pružaju tijekom odrastanja djeteta, posebno u prvim godinama života, važne su za formiranje struktura za razvoj vještina kao što su združena pažnja, psihomotoričke vještine i kognitivne sposobnosti. Normalan psihomotorni razvoj djeteta ovisi o naporima njegovih roditelja/skrbnika da osiguraju sigurno okruženje i poticajnu okolinu kako bi mogli odgovoriti na razvojne potrebe djeteta.

Radionicu će voditi izv. prof Mladenka Vukojević, defektolog i Monika Džeba mag. logopedije. Svi zainteresirani trebaju se prijaviti na sljedeću mail adresu: radionicazadjecuiroditelje@gmail.com ili putem kontakt telefon: 063/209-565. Molimo da prilikom prijave naglasite koja je dob djeteta kako bi mogli formirati odgovarajuće grupe.

Download