Home  /  Novosti i obavijesti  /  Prof.dr.sc. Josip Mašković dobio nagradu za životno djelo

Prof.dr.sc. Josip Mašković dobio nagradu za životno djelo

6. listopada 2023.

Na svečanoj sjednici Splitsko-dalmatinske županije koja je održana 28. rujna 2023. godine, nagradu za životno djelo dobio je prof.dr.sc. Josip Mašković, koji je između ostalog i dugogodišnji suradnik Kliničkog Zavoda za radiologiju Sveučilišne kliničke bolne Mostar.

Prof. Mašković jedan je od osnivača intervencijske radiologije u Republici Hrvatskoj i osnivač Sekcije za intervencijsku radiologiju Hrvatskog društva radiologa. Svoje radno iskustvo stekao je radeći u Sloveniji, Americi, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Radeći u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar uveo je brojne procedure koje su kao takve prvi put izvedene u Bosni i Hercegovini. Dugi niz godina bavio se endovaskularnim zahvatima na aorti. Tu proceduru uveo je na područje cijelog Balkana. Poznat je i priznat kao vodeći stručnjak u tom polju u cijeloj regiji, a znatno je cijenjen i u evropskim okvirima. 

„Zahvaljujući prof. Maškoviću koji dolazi kod nas već 15-ak godina, na području intervencije radiologije postigli smo zaista velike rezultate“, istaknuo je ravnatelj SKB Mostar, prof.dr.sc. Ante Kvesić te dodao kako je nagrada zasluženo završila u rukama tog samozatajnog velikana među liječnicima. „Njegovo znanje koje je usadio u naše mlade radiologe kao i nebrojene pacijente kojima je doslovno spasio život svojim medicinskim intervencijama zadužilo je i Hercegovinu da mu barem uputimo, ako ne nagradu onda barem riječi hvale za sve što godinama čini“, zaključio je ravnatelj, prof. Kvesić te čestitao Splitu što je prepoznao rad prof. Maškovića.

Više o svemu, pogledajte u prilogu ekipe s RTV Herceg-Bosne.