Home  /  Novosti i obavijesti  /  Nastavlja se  proces akreditacije u SKB Mostar

Nastavlja se  proces akreditacije u SKB Mostar

17. srpnja 2023.

Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) dodijelila je 22. lipnja 2023. godine Rješenje o akreditaciji i certifikaciji za pet organizacijskih jedinica u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar: Klinici za infektivne bolesti, Klinici za ginekologiju i porodništvo, Klinici za urologiju, Transfuzijskom centru i Odjelu za plućne bolesti i TBC.

Ovom značajnom uspjehu prethodio je intenzivan višemjesečni rad koji je rezultirao dvodnevnom posjetom vanjskih ocjenjivača AKAZ-a koji su 17. i 18. travnja 2023. boravili u SKB Mostar u svrhu provjere uspostavljenog sustava sigurnosti i kvalitete.  

Kako se ističe u samom Rješenju, navedenih pet organizacijskih jedinica ispunili su 100,00 % akreditacijskih i certifikacijskih standarda propisanih u Standardima sigurnosti i kvalitete za bolnice što je najbolja potvrda sustavnom radu i izvrsnosti kojoj teži SKB Mostar.

Nakon Klinike za dječje bolesti i Klinike za onkologiju te navedenih pet organizacijskih jedinica koje su akreditirane, SKB Mostar nastavlja proces akreditacije cjelokupne SKB Mostar što je konačni cilj ali i zakonska obveza.