Home  /  Novosti i obavijesti  /  Svjetski dan darivatelja krvi obilježen u znaku Zrinjskog

Svjetski dan darivatelja krvi obilježen u znaku Zrinjskog

14. lipnja 2023.

Povodom Svjetskog dana darivatelja krvi, danas se u prostorijama Transfuzijskog centra Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na Bijelom brijegu provela akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Svi darovatelji krvi dobili su na poklon šampionsku majicu Zrinjskog, a nekima su je osobno uručili nogometaši Slobodan Jakovljević  i Hrvoje Barišić.

Također, čestitke svim darovateljima i punu podršku ovoj akciji uputio je i predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog športskog kluba Zrinjski,  Denis Lasić. „Na inicijativu dr. Knežević  danas smo u ime obitelji Zrinjskog ovdje te želimo istaknuti našu humanost i društvenu odgovornost sa malim znakom pažnje, a to su naše navijačke majice. Raduje me da je današnja akcija jako uspješna, ali to ne iznenađuje jer svaka akcija koja je u ime Zrinjskog provedena ove godine bila je uspješna pa tako i ovo darivanje krvi“, ponosno je zaključio predsjednik Lasić te uz zahvalnost čestitao svim darivateljima krvi njihov dan.

Preko 80 darivatelja je dalo svoju krv tijekom današnje akcije, što je po riječima pročelnice Transfuzijskog centra dr.sc. Jadranke Knežević jako dobar odaziv. „Uvijek trebamo buditi svijest kod ljudi kako je darivanje krvi jako plemenita i humana gesta jer se krv ne može kupiti nego samo darovati“, kazala je dr. Knežević te istaknula kako je svaki darivatelj krvi nacionalno blago koje ovo društvo treba prepoznati, cijeniti i čuvati.

Zahvalila se Upravi i nogometašima Zrinjskog što su se otvorenog srca odazvali pozivu za sudjelovanje u obilježavanju Svjetskog dana darivatelja krvi.  „Ove godine su šampionske majice, a nadam se da će se nogometaši potruditi da sljedeće godine imamo europske šampionske majice“, uz osmjeh je poručila dr. Knežević.