Home  /  Novosti i obavijesti  /  Studenti edukacijske rehabilitacije donirali tri televizora Klinici za onkologiju  

Studenti edukacijske rehabilitacije donirali tri televizora Klinici za onkologiju  

9. lipnja 2023.

Predstojnica Klinike za onkologiju Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar, doc. dr. sc. Inga Marijanović danas je uručila zahvalnicu studentima studijskog programa „edukacijska rehabilitacija“ s Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Naime, klub studenata edukcijske rehabilitacije ERGO je u ožujku, kroz više različitih aktivnosti, pokrenuo humanitarnu akciju „Zajedno za mnogo više“ koju su namjenili za pomoć Klinici za onkologiju.

„U dogovoru s glavnom sestrom Klinike, Ivanom Begić, odlučili smo donirati tri televizora što se, po reakcijama pacijenata, ispostavilo kao zaista dobar izbor“, rekla je studentica Andrea Soldo te dodala kako su, pored televizora, kupili i par ukrasnih biljaka koje će krasiti dvorište ispred Klinike.

Prilikom primopredaje donacije, nekolicina studenta je provela određeno vrijeme s pacijentima te su ih počastili i pjesmom što je izazvalo njihovo oduševljenje i radost. Pacijenti su se našalili rekavši da ovo sada ne liči na bolnicu, nego apartman za odmor.

„ Divno je vidjeti s koliko su empatije i predanosti ovi mladi ljudi proveli ovu akciju. Pacijentima će sigurno gledanje tv programa pomoći i olakšati dane koje provode u bolnici za vrijeme liječenja. Uspjeh je da bar na trenutak skrenu misli sa svojih dijagnoza i bolesti,“ istaknula je predstojnica Marijanović te dodala kako se iskreno zahvaljuje studentima na primjeru humanosti i aktivizma koji će, kako je rekla, biti putokaz i drugim mladima, posebno onima koji će sutra biti dio zdravstvenog sustava.