Home  /  Novosti i obavijesti  /  Donacija “Namexa” i “Leda Vode” Klinici za ginekologiju i porodništvo

Donacija “Namexa” i “Leda Vode” Klinici za ginekologiju i porodništvo

1. lipnja 2023.

Danas je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na Klinici za ginekologiju i porodništvo uručena donacija od humanitarne akcije “Sve za naše bebe“ koju su organizirali maloprodajni lanac Namex i Leda voda. Vrijednost donacije je 20.000,00 KM a simboličan ček bolnici su uručili voditelj maloprodaje Namex-a Ante Soldo i voditelj marketinga Lukas TP Nakić i Namex-a, Ante Pavković.

„Zahvaljujemo našim kupcima koji su prepoznali ovu humanitarnu akciju i tako pomogli bolnici u nabavci opreme koja im je potrebna. Vjerujem da smo svi zajedno postigli plemeniti cilj. Leda i Namex uvijek nastoje pomoći onima kojima je najpotrebnije, a posebno smo osjetljivi na potrebe naših najmlađih“, kazao je Pavković. U ime bolnice donaciju su primili predstojnica Klinike za ginekologiju i porodništvo prof. dr. sc. Vajdana Tomić i glavna sestra dr. sc. Olivera Perić. Prof. dr. sc. Tomić je istaknula: ”Zahvaljujem se u ime djelatnika Klinike za ginekologiju i porodništvo SKB Mostar i naravno u ime naših sadašnjih i budućih rodilja te naročito u ime njihove novorđenčadi. Doniranim novcem u tijeku je kupovina grijača koji je u rađaonici važan za novorođenčad, jer poznato je da je optimalna temperatura okoline iznimno važna za stabiliziranje stanja novorođenog djeteta, naročito onih koji su rizični, pritom prije svega mislim na prijevremeno rođenu djecu te rođenčad iz rizičnih trudnoća. Dakle, optimalna temperatura okoline je vrlo važna, a ovaj grijač će osigurati te optimalne uvjete. Radi se o zidnom grijaču za utopljavanje prostorija, što je uređaj za grijanje kojim se postiže optimalna temperatura za novorođenčad”. Podsjećamo humanitarna akcija je trajala od 1.3.-31.05.2023. godine.

Društva Lukas TP Nakić d.o.o. i Namex d.o.o. često pokazuju svoju društvenu i socijalnu odgovornost u sredinama gdje djeluju i njihove su aktivnosti usmjerene na unapređenju zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta kao i na brojne druge društvene aktivnosti, što su pokazali i danas.