Home  /  Novosti i obavijesti  /  SKB Mostar na znanstveno-stručnom skupu u Splitu

SKB Mostar na znanstveno-stručnom skupu u Splitu

16. svibnja 2023.

U Kliničkom bolničkom centru Split, održan je znanstveno-stručni skup bolnica iz Splita, Mostara, Zadra, Dubrovnika, Šibenika i Knina. Cilj ovog znanstveno-stručnog skupa bio je prezentirati rad bolnica i mogućnosti daljnjeg napretka, razvoja i međusobne suradnje.

Rad svojih ustanova, predstavili su ravnatelji bolnica sudionika: prim.prof.dr.sc. Julije Meštrović iz Kliničkog bolničkog centra Split, prof.dr.sc. Ante Kvesić iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, dr. Željko Čulina iz Opće bolnice Zadar, prim.prof.dr.sc. Marijo Bekić iz Opće bolnice Dubrovnik, dr. Kristijan Stipaničev  iz Opće bolnice Šibensko-kninske županije i dr. Tatijana Šipalo Lilić iz Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ Knin.

Zanimljiva predavanja iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar prezentirali su prof.dr.sc. Ivan Ćavar na temu „Simbioza Medicinskog fakulteta i SKB Mostar“,  doc.dr.sc. Svjetlana Grgić na temu: „SKB Mostar – putovanje kroz vrijeme“ i doc.dr.sc. Kristina Galić na temu: „Vizija i strateški razvoj SKB Mostar u budućnosti“.

Osvrćući se na održani sastanak, ravnatelj SKB Mostar, prof.dr.sc. Ante Kvesić  je istaknuo kako mu dolazak u splitsku bolnicu  uvijek  pričinja zadovoljstvo, jer su misli  na Split iz ratnih vremena duboko i neizbrisivo urezani u njegova sjećanja. „Kako od tada, tako sve do danas sa splitskom bolnicom nastojimo gajiti dobru suradnju. Upravo smo na ovom skupu ponovno dogovorili suradnju u svim onim poljima gdje imamo prostora za napredak. A medicina je takva djelatnost da prostora imamo na svakom polju“, zaključio je ravnatelj Kvesić.

Kako bi dali potporu ovakvom vidu razvoja između bolnica, skupu su nazočili, između ostalih i gradonačelnik Splita Ivica Puljak kao i župan splitsko-dalmatinske županije  Blaženko Boban.