Home  /  Novosti i obavijesti  /  Nova zgrada Pedijatrije nuditi će najviši standard za liječenje najmanjih pacijenata

Nova zgrada Pedijatrije nuditi će najviši standard za liječenje najmanjih pacijenata

17. ožujka 2023.

Uz pratnju menadžmenta SKB Mostar, gradilište nove zgrade Klinike za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar danas, 17. ožujka 2023. godine, obišli su predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BIH dr. Dragan Čović i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Tom prigodom ravnatelj SKB Mostar, prof.dr.sc. Ante Kvesić zahvalio im se na dolasku, a još više na podršci koju godinama od njih dobiva kako bi se projekt završetka nove Pedijatrije uspješno priveo kraju.

O novoj zgradi Klinike za dječje bolesti, za koju je rekao da će imati najviši mogući standard, iznio je podatak kako je pet puta veća od postojeće koja je izgrađena daleke 1964. godine. „Vidio sam puno dječjih bolnica jer je to područje meni blisko, ali ovakve bolnice u ovom trenutku mislim da nema u Europi“,  izjavio je dr. Kvesić.

Također, pojasnio je kako je nestabilno tržište uzrokovalo porast cijena te je projekt izgradnje umjesto 17 otišao na 25 milijuna maraka. „Federalna vlada nam je dala sedam milijuna maraka koji su bila razlika, a Vlada HNŽ-a je na putu realizacije kredita od sedam milijuna za opremu. Do četvrtog mjeseca ćemo završiti radove i kroz tender za opremu koji će biti nakon toga, realno je reći da ćemo u devetom ili desetom mjesecu biti ovdje i raditi“, dodao je ravnatelj SKB Mostar.

Predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović izrazio je zadovoljstvo stanjem na gradilištu te poručio kako je demografska politika osnova politike koju vode hrvatske stranke te da sve počinje s djecom. „Stoga mi je jako drago da ovaj standard nudimo sutra našim najmanjima“, poručio je Čović.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto ponovila je kako je suvišno trošiti riječi opisujući koliko ova zdravstvena ustanova znači žiteljima Mostara i okolnih gradova.

„Teško je naći prave riječi, ali svi mi znamo koliki je značaj svake zdravstvene ustanove u raznoraznim zdravstvenim izazovima s kojima se suočavamo. Ono što mogu kazati sa svoje pozicije je da čestitam Upravi SKB Mostar na čelu s ravnateljem Kvesićem, kako na ovom projektu, tako i na svim ostalim projektima“, kazala je Krišto.