Home  /  Novosti i obavijesti  /  Radni sastanak zdravstvenih ustanova iz Dalmacije i SKB Mostar: Imamo dobru suradnju i slične probleme

Radni sastanak zdravstvenih ustanova iz Dalmacije i SKB Mostar: Imamo dobru suradnju i slične probleme

16. prosinca 2022.

Ravnatelji vodećih zdravstvenih ustanova iz Dalmacije, Kliničkog bolničkog centra Split, Opće bolnice Dubrovnik i Opće bolnice Šibenik, posjetili su jučer, 15. prosinca 2022. Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar te održali radni sastanak s rukovodstvom te ustanove.

„Ono što smo danas ponovno naglasili jest činjenica kako trebamo i možemo još više zajedno surađivati jer naša geografska određenost upućuje nas da se oslanjamo jedni na druge“, istaknuo je ravnatelj Kvesić te podsjetio kako suradnja sa splitskom bolnicom vuče svoje čvrste korijenje još iz Domovinskog rata.

S tim se složio ravnatelj KBC-a Split, prof. dr. Julije Meštrović koji se zahvalio ravnatelju Kvesiću na pozivu i organiziranju ovog sastanka. „ Uvidjeli smo danas koliko imamo sličnih problema i stvorile su se mogućnosti za rješavanje istih“, naglasio je ravnatelj Meštrović te dodao kako su ovakvi susreti uvijek vjetar u leđa za dobrobit razvoja kako ustanova, tako i pružene usluge svim pacijentima.

Ravnatelj OB Dubrovnik, prof.dr. Marijo Bekić, podsjetio je kako mostarska bolnica ima veliku ulogu za pacijente iz doline Neretve koji uslijed hitnih stanja budu zbrinuti u Mostaru, a jednako tako  i pacijenti iz Neuma, zbog blizine, nerijetko završavaju na liječenju u dubrovačkoj bolnici. „ Ta suradnja je duboko isprepletena svih ovih godina, a nadamo se da će njezin nastavak biti još uspješniji“, zaključio je ravnatelj Bekić.