Home  /  Novosti i obavijesti  /  Prof. dr. sc. Jurica Arapović dobitnik državne nagrade za znanost i uspjehe na međunarodnom planu za 2022. godinu u Bosni i Hercegovini

Prof. dr. sc. Jurica Arapović dobitnik državne nagrade za znanost i uspjehe na međunarodnom planu za 2022. godinu u Bosni i Hercegovini

14. prosinca 2022.

Na svečanoj sjednici Vijeća za znanost Bosne i Hercegovine (BiH) kojom je predsjedavala akademkinja Ljerka Ostojić, predsjednica Vijeća za znanost BiH, jučer 13. prosinca 2022. godine, u Parlamentu BiH u Sarajevu dodijeljena je Državna nagrada za znanost kao najviše priznanje za značajna znanstvena dostignuća i uspjehe na međunarodnom planu za 2022. godinu u Bosni i Hercegovini.

Nagradu je osobno uručila ministrica civilnih poslova BiH, Ankica Gudeljević, a dobitnik je red. prof. dr. sc. Jurica Arapović, dr. med., specijalist infektologije koji je kandidiran za ovu prestižnu nagradu ispred Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Državna nagrada za znanost dodjeljuje se samo jednom kandidatu za izniman uspjeh na međunarodnom planu čiji znanstveno-istraživački opus s brojnim otkrićima i aktivnost na međunarodnim projektima znatno pridonose proširenju postojećih znanstvenih spoznaja.

Obzirom na uspjehe u dosadašnjem znanstveno-istraživačkom radu, za očekivati je kako će prof. Arapović nastaviti svoje uspjehe u matičnim ustanovama, Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar te kao takav i dalje biti prepoznat u regiji.

Čestitamo !