Home  /  Novosti i obavijesti  /  Održana tradicionalna Božićna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju SKB Mostar

Održana tradicionalna Božićna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju SKB Mostar

14. prosinca 2022.

Božićna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar održana je 14. prosinca 2022. godine u predvorju glavnog objekta SKB-a.

Na izložbi je predstavljeno više od stotinu radova koje su izradili pacijenti uključujući brojne rukotvorine poput nakita, ukrasa, slika, grafika te pletenih odjevnih predmeta i igračaka.

Radovi su nastali tijekom radno-okupacijske terapije Odjela socijalne psihijatrije, Odjela za produženo liječenje kroničnih stanja, Odjela za alkoholizam i druge ovisnosti i Odjela dnevne bolnice za djecu i adolescente.

Radno–okupacijska terapeutkinja Irena Rezo naglasila je  kako je ovo već tradicionalna, deseta po redu Božićna izložba koja je važan dio rehabilitacije u psihijatrijskom liječenju, tu pacijenti svakodnevno provode svoje vrijeme gdje se kroz radne radionice i socijalizaciju dodatno doprinosi njihovom liječenju. „Organiziranjem ovakvih događaja podupiremo njihov rad što dodatno pozitivno utječe na njihovo samopouzdanje“, istaknula je.

„Ovom izložbom predstavljamo naš rad, ali i kvalitetu svega onoga što ti ljudi imaju i što pokažu“, rekao je Damir Bošković, također radno-okupacijski terapeut te nastavio : „Kolegica Irena i ja zajedno sa cijelim timom Klinike za psihijatriju na tome dalje gradimo radnu terapiju. Aktivnosti koje imamo u radnoj terapiji su glazbena terapija, sportske aktivnosti, raznolika natjecanja… Težimo i tome da uvedemo u radnu terapiju glumu i ples. Iskrenost i toplina koju doživim od pacijenata  je na neki način za mene prva plaća“.