Home  /  Novosti i obavijesti  /  Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske posjetila SKB Mostar i Medicinski fakultet

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske posjetila SKB Mostar i Medicinski fakultet

1. prosinca 2022.

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske posjetila je 25. studenoga 2022. godine Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar i Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, na poziv direktorice Federalnog fonda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine izv. prof. dr. sc. Vlatke Martinović, u cilju proširenja suradnje, razmjene iskustava i prijedloga za unapređenje zdravstvene zaštite, razgovora o aktualnim temama zdravstvenih sustava te razmatranja prijedloga za buduće suradnje.

Ravnatelji zdravstvenih ustanova iz Republike Hrvatske sa vodstvom Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske te ravnatelj SKB Mostar prof. dr. sc. Ante Kvesić i zamjenica ravnatelja prim. doc. dr. sc. Kristina Galić održali su sastanak u prostorijama SKB Mostar. Na sastanku se razgovaralo o radu i poslovanju te projektima i obnovi SKB Mostar, organizaciji zdravstvene zaštite i njenoj dostupnosti za osiguranike u FBiH te radu i poslovanju zdravstvenih ustanova, kao i aktualnim pitanjima zdravstvenog sustava Republike Hrvatske. Razmijenjena su iskustva, sličnosti i različitosti naših zdravstvenih sustava te nastavno istaknuti prijedlozi za njihov daljnji razvoj. Prilikom posjete obišli su se i prostorije SKB Mostar, pri čemu se dobio uvid u organizaciju rada i projekte u tijeku, među kojima je izgradnja Klinike za dječje bolesti.

Također, pod vodstvom dekana Medicinskoga fakulteta, prof. dr. sc. Ivana Ćavara razgledani su prostori tog Fakulteta, među kojima su i novoopremljeni prostori studija dentalne medicine. Tom prilikom, razgovaralo se o razvoju i organizaciji Medicinskog fakulteta, suradnji sa hrvatskim fakultetima i zdravstvenim ustanovama te drugim državama, povezanosti tog Fakulteta sa SKB Mostar i njegovoj važnosti za dostupnost zdravstvene zaštite odnosno izostanak kadrovskog manjka u SKB Mostar. Razmijenjena su iskustva o organizaciji rada, nastavnim programima te zaposlenju liječnika i stomatologa nakon završetka fakulteta, kao i prijedlozi za daljnji razvoj suradnje Medicinskog fakulteta i hrvatskih zdravstvenih ustanova.

Dogovoren je nastavak suradnje i razmjene iskustava između Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, Federalnog fonda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru u smjeru daljnjeg razvoja naših zdravstvenih sustava.