Home  /  Novosti i obavijesti  /  Dodijeljena akreditacija Klinici za onkologiju i Klinici za dječje bolesti

Dodijeljena akreditacija Klinici za onkologiju i Klinici za dječje bolesti

6. rujna 2022.

Klinika za onkologiju i Klinika za dječje bolesti, prve su organizacijske jedinice Sveučilišne kliničke bolnice Mostar koje su u srpnju 2022. godine akreditirane od strane Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FbiH (AKAZ). Tomu je prethodio pregled  spomenutih klinika od strane multidisciplinarnog ocjenjivačkog tima koji je obavljen 7. i 8. lipnja 2022. godine.

U svojstvu jedine ovlaštene federalne upravne organizacije za kvalitetu u zdravstvu AKAZ utvrđuje vanjskim pregledom i ocjenom usklađenost sa propisanim kriterijima i standardima čime se ostvaruje status certificirane, odnosno akreditirane zdravstvene ustanove.

Voditeljica Ureda za nadzor i unaprjeđenje kakvoće SKB Mostar Martina Brkić, nositeljica nužnih aktivnosti i procesa koje su prethodile akreditaciji, nije krila zadovoljstvo zbog uspješno provedenog prvog koraka na putu do potpune akreditacije cjelokupne SKB Mostar. „Postupak akreditacije Klinike za onkologiju i Klinike za dječje bolesti trajao je godinu dana te je u isti uložen ogroman rad i trud djelatnika navedenih Klinika kao i Ureda za nadzor i unaprjeđenje kakvoće.

Uspješnim okončanjem ovoga postupka udaren je temelj i otvoren put za akreditaciju cijele bolnice što je, podsjećam, i naša zakonska obveza“, istaknula je Brkić te naglasila kako se ovom akreditacijom obje klinike stavljaju pred izazov budući da akreditacija znači izvrsnost  koju njezini djelatnici moraju cijelo vrijeme održavati.

Zadovoljstvo i ponos nisu krile ni predstojnice navedenih klinika, doc.dr.sc. Inga Marijanović i mr.sc. Vesna Brkić, kao ni njihovi djelatnici bez kojih proces akreditacije ne bi bio moguć.

Sveukupnim procesom akreditacije, pacijenti će zasigurno dobiti najučinkovitiju zdravstvenu zaštitu, a SKB Mostar potvrditi svoju poziciju vodeće zdravstvene ustanove u Hercegovini sa standardiziranom razinom pruženih usluga.