Home  /  Novosti i obavijesti  /  Dodijeljena počasna zvanja primarijus zdravstvenim radnicima Federacije BiH

Dodijeljena počasna zvanja primarijus zdravstvenim radnicima Federacije BiH

22. travnja 2022.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, čija je ovogodišnja tema “Naša planeta, naše zdravlje”, danas je u dvorani Parlamenta Federacije BiH upriličena svečana dodjela zvanja primarijus zdravstvenim radnicima Federacije BiH.

Doktorima, njih 84, ispred Federalnog ministarstva zdravstva BiH, ovo društveno priznanje, dodijelio je Goran Čerkez, predsjedavajući Kriznog štaba Federacije Bosne i Hercegovine i pomoćnik federalnog ministra zdravstva.

“Ove godine nakon dvogodišnje pandemije koju smo imali, to priznanje će primiti naši liječnici koji su praktično potvrdili svoje stručno, časno djelovanje u oblasti zdravstva, i za njih ovo nije samo nagrada, nego i obveza za budućnost da nastave sa radom i da nastave sa promoviranjem svoje zdrastvene struke”, istaknuo gospodin Čerkez.

Smatra da je današnji događaj još jedna potvrda uspjeha zdravstvenog sektora u proteklom periodu, kada se govori o borbi protiv koronavirusa: “Sa jako limitiranim resursima, jako malim brojem liječnika, uspjeli smo uraditi nešto što nisu mnoge veće zemlje, sa puno jačim zdravstvenim sustavom“.

Među današnjim dobitnicima, iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, zvanje primarijus kao priznanje za dugogodišnji rad i posebne rezultate postignute na zaštiti zdravlja stanovništva i razvoju zdravstva dobili su i:

Doc. dr. sc. Emil Babić, dr. med.

Mr. sc. Marija Šandrk Beslać, dr. med.

Doc. dr. sc. Svjetlana Grgić, dr. med.

Doc. dr. sc. Sanja Jakovac, dr. med.

Gordana Berić Jozić, dr. med.

Doc. dr. sc. Maja Karin, dr. med.

Doc. dr. sc. Goran Lakičević, dr. med.

Mr. sc. Sandra Lakičević, dr. med.

Doc. dr. sc. Josip Mišković, dr. med.

Ljiljana Pavlović, dr. med.

Doc. dr. med. Marjana Jerković Raguž, dr. med.

Doc. dr. sc. Mirjana Vasilj, dr. med.

Edi Vinković, dr. med.

“Čast mi je i zadovoljstvo danas primiti ovu nagradu. Sretna sam da dvije godine nakon našeg teškog rada u struci, ipak vidimo svjetlo na kraju tunela. Imali smo puno posla, radili smo i dali sve od sebe da spasimo oboljele, ali smatram da svatko od nas može uraditi puno više kad je zdravlje u pitanju”, poručila je docentica Grgić, specijalistica infektologije i voditeljica COVID bolnice SKB Mostar.