Home  /  Novosti i obavijesti  /  Veleposlanik Kraljevine Norveške posjetio SKB Mostar i donirao vrijednu medicinsku opremu za borbu protiv COVID-a 19

Veleposlanik Kraljevine Norveške posjetio SKB Mostar i donirao vrijednu medicinsku opremu za borbu protiv COVID-a 19

10. rujna 2020.

Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar je 10. rujna 2020. godine posjetio veleposlanik Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, gospodin Olav Reinersten. Tom prilikom je uručio vrijednu donaciju SKB Mostar, a u okviru Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini :

  1. Dva monitora s EKG-om za praćenje vitalnih funkcija pacijenata,
  2. 20. 000 komada kirurških maski,
  3. 5.000  komada specijalnih zaštitnih maski FFP2/N2.

Veleposlanika su dočekali prof. dr. sc. Ivan Ćavar kao pomoćnik ravnatelja, gđa Radica Božić ispred menadžmenta SKB Mostar te doc. dr. sc. Svjetlana Grgić, v.d. zamjenica predstojnika Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar. Održan je sastanak u prostorijama SKB Mostar te je veleposlanik imao priliku također obići bolnicu i upoznati se sa situacijom.

Prilikom posjete gospodin Reinersten je izjavio: „Drago mi je što je Norveška mogla pružiti podršku Bosni i Hercegovini u ovoj teškoj i ozbiljnoj situaciji. Kao što znate, pandemija ne zna granice i nije je briga za granice, i zbog toga je važno da se sve zemlje zajedno bore protiv ove pandemije. Impresioniran sam radom medicinskog osoblja u borbi protiv pandemije“.

Profesor Ćavar je u ime SKB mostar zahvalio na donaciji te naglasio: „Ovo je donacija koja nam puno znači obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju koja je vezana  za pandemiju COVID-19 i na tešku financijsku situaciju u kojoj se svi nalazimo“.

Sva donirana medicinska oprema ima svrhu zaštite medicinskog osoblja i liječenja oboljelih od COVID-a 19. Ukupna vrijednost donirane opreme iznosi 30.000 KM.

Ovim putem iskreno se zahvaljujemo Veleposlaniku Kraljevine Norveške na posjeti SKB Mostar i doniranoj opremi.