Home  /  Novosti i obavijesti  /  Potpisan ugovor o izgradnji nove zgrade Klinike za dječje bolesti SKB Mostar

Potpisan ugovor o izgradnji nove zgrade Klinike za dječje bolesti SKB Mostar

26. lipnja 2020.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar je 26. lipnja 2020. godine potpisan Ugovor o izvođenju građevinsko – obrtničkih i instalaterskih radova na Klinici za dječje bolesti SKB Mostar i nabavu potrebne medicinske i nemedicinske opreme. Potpisnici ugovora su prof. dr. Ante Kvesić, ravnatelj SKB Mostar i Josip Kožul vlasnik građevinske firme A3.

Ovome događaju, uz potpisnike ugovora, nazočili su: dr. sc. Dragan Čović predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, doc. dr. Vjekoslav Mandić, Federalni ministar zdravstva te direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ/K Rade Bošnjak.

Ravnatelj je ovom prilikom izjavio: „Ovo je događaj  koji ja osobno čekam već dugo godina, potpisan je ugovor o izgradnji Pedijatrije. Sad možemo reći da imamo sve ono što je potrebno, od financijskih sredstava do izvođača radova te počinjemo graditi novu Pedijatriju“.

Svoje zadovoljstvo je također iskazao i ministar Mandić te naglasio: „Nakon mnogo vremena i mnogo truda smo dočekali da se potpiše ugovor o izgradnji jedne tako važne klinike. Gradi se iz sredstava Saudijskog fonda za koji nam je trebalo dosta vremena da posložimo sve stvari. Nadam se da će se izgraditi još jedna moderna zgrada, da će uvjeti za rad biti komforni i djeci i našim doktorima te da će se pružiti obim kvalitete i zdravstvene usluge. Naravno, bilo je otežavajućih okolnosti pa i COVID-19 nas je usporio, ali sve smo prebrodili i potpisali ugovor. Za godinu i pol dana bi trebala biti izgrađena ta zgrada“.

Predsjednik HDZ-a dr. sc. Dragan Čović je u svojim čestitkama ravnatelju, ministru te svim uposlenicima SKB Mostar, a osobito onima koji su vezani za Pedijatriju, istaknuo : „Meni je drago da smo za ovih dvadesetak godina radili na više projekata da bi naša Sveučilišna klinička bolnica bila ono što danas jest, u kadrovskom, tehničkom smislu te riječi, prostornom… Vjerujem da je ovo jedan u nizu onih projekata koji lagano privodimo kraju,  zaokruženju jednog cjelovitog projekta Sveučilišne kliničke bolnice, u onoj mjeri u kojoj smo mogli pomoći.“

Moderno osmišljena nova zgrada bit će smještena nasuprot zgrade Klinike za onkologiju i povezana koridorom s velikim objektom. Na velikoj površini od 9 tisuća kvadrata nalazit će se čak 200 bolesničkih kreveta. Odjel dječje kirurgije bi trebao biti izmješten u novu zgradu, ali operacijski blok će i dalje ostati u glavnom objektu.

Ovaj projekt vrijedan je 18 milijuna KM, a ravnatelj je napomenuo kako je ovo već drugi put da se rade kapitalni objekti u bolnici uz pomoć Saudijskog fonda za razvoj.