Home  /  Novosti i obavijesti  /  Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv HIV-a/AIDS-a

Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv HIV-a/AIDS-a

Studentska sekcija za hitnu medicinu
29. studenoga 2019.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana AIDS-a je “Zajednice čine razliku”. Obilježavanje Svjetskog dana AIDS-a je važna prilika da se prepozna temeljna uloga zajednice koja može na pozitivan način odgovoriti AIDS-u na međunarodnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini.

Asocijacija infektologa u Bosni Hercegovini, Klinika za infektivne bolesti SKB Mostar i Studentska sekcija za hitnu medicinu obilježit će Svjetski dan HIV/AIDS-a organizacijom dragovoljnog i povjerljivog savjetovanja i testiranja na HIV ispred Mepas Mall-a u subotu, 30. studenoga 2019. godine od 10 do 18 sati. Tijekom ovih aktivnosti će biti dostupni informativni materijali, besplatni prezervativi i liječnici koji će odgovarati na pitanja o liječenju i prevenciji HIV/AIDS-a te drugih krvlju i spolno prenosivih bolesti.

U nedjelju 1. prosinca 2019. godine bit će moguće 24-satno anonimno i povjerljivo testiranje na HIV u Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar (zgrada „Stara kirurgija“), a sljedećih 2 tjedna u domovima zdravlja Čitluk, Jablanica i Stolac ćemo održati stručna predavanja na temu HIV/AIDS-a.

U subotu će liječnici biti dostupni za izjave u 12 sati ispred Mepas Mall-a. Stoga Vas sve srdačno pozivamo da nam se pridružite i uz to informirate o ovoj bolesti današnjice te nas svojim sudjelovanjem i zanimanjem podržite te budete dio „Zajednice“ koja podiže svijest o HIV infekciji kojom je zaraženo oko 40 milijuna odraslih i djece u svijetu!

mr. sc. Siniša Skočibušić, dr. med.

HIV koordinator u HNŽ/K

(sinisa.skocibusic@gmail.com)