Home  /  Novosti i obavijesti  /  Zajednica žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ uručila donaciju Klinici za ginekologiju i porodništvo SKB

Zajednica žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ uručila donaciju Klinici za ginekologiju i porodništvo SKB

27. studenoga 2019.

Izaslanstvo Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ posjetilo je 26. studenoga Kliniku za ginekologiju i porodništvo te su tom prilikom uručile vrijednu donaciju u vidu pet infuzijskih pumpi, a uskoro se očekuje i isporuka šest dekubitus madraca, ukupne vrijednosti od 17.480,00 KM.

Sredstva su prikupljena na, sada već tradicionalnoj, donatorskoj večeri koja se održala u svadbenom salonu Venera 22. listopada kada se okupilo više od 700 članica ove vrijedne zajednice. Predsjednica Zajednice žena Gradskoga odbora HDZ-a BiH Mostar, Zdenka Leženić istaknula je zadovoljstvo odazivom žena na ovogodišnju humanitarnu večer koja je imala za cilj prikupiti sredstva za pomoć ‘Klinici gdje se rađa život’. „Naravno, svaka donacija je vrijedna, ali kad  je riječ o donacijama koje su upućene obitelji, one zauzimaju posebno mjesto. Danas  smo donijeli pet infuzijskih pumpi, a za koji dan očekujemo isporuku i šest dekubitus madraca. Nadam se da će naše rodilje, naše majke, naše žene na ovoj Klinici imati skrb kakvu i zaslužuju“, naglasila je Leženić.

Predstojnica Klinike za ginekologiju i porodništvo, prof. dr. sc. Vajdana Tomić, zahvalila je svima koji su sudjelovali u ovoj akciji. „Ovo će za nas biti dragocjena donacija. Kupljene infuzijske pumpe olakšat će rad djelatnicima Klinike i poboljšati kvalitetu skrbi za pacijentice. Infuzijske pumpe su potrebne za pravilno  intravensko davanje lijeka trudnicama i rodiljama u različitim, rizičnim i pataloškim stanjima“,  pojasnila je predstojnica Tomić.