Home  /  Novosti i obavijesti  /  Odjel za intenzivno liječenje i neonatologiju dobio novi inkubator

Odjel za intenzivno liječenje i neonatologiju dobio novi inkubator

2. rujna 2019.

Vrijedna donacija: Odjel za intenzivno liječenje i neonatologiju dobio novi inkubator

U okviru projekta “Podržimo život beba rođenih prije 37. tjedna”, predstavnici tvrtke Coca-Cola su 2. rujna 2019. godine uručili vrijednu donaciju Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Riječ je o novom inkubatoru za Odjel za intenzivno liječenje i neonatologiju na Klinici za dječje bolesti. Predstojnica Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar, mr. sc. Vesna Brkić zahvalila se na uručenoj donaciji te istaknula kako će novi inkubator zasigurno poboljšati boravak novorođenčadi u toj klinici. „Iz godine u godinu, praćenjem svjetskih trendova u neonatologiji i trajnim edukacijama naših liječnika s odjela neonatologije, granica preživljavanja ekstremno nezrele nedonoščadi se sve niže spušta. Svakodnevno se trudimo pružiti našim malim pacijentima što bolju njegu, a donacija novog inkubatora od strane Coca-Cole i brenda Olimpija će nam u tome uveliko pomoći“, izjavila je na konferenciji za novinare predstojnica Brkić te dodala kako inkubator nije samo komad plastike i elektronike nego on znači priliku za život najmanjim pacijentima.

Osim za SKB Mostar, istovremeno je uručena donacija Odjelu za pedijatriju KB „Dr.Safet Mujić“, a ukupna vrijednost donirane opreme za te dvije ustanove iznosi nešto više od 63 tisuće maraka.

 „U ovoj godini, kada tvrtka Coca-Cola obilježava 50 godina od početka poslovanja i distribucije svojih proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine, sa našom prirodnom izvorskom vodom Olimpija, pokrenuli smo projekt „Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice“ sa fokusom na najosjetljiviju kategoriju u BiH, a to su prijevremeno rođene bebe. Ponosni smo na činjenicu kako smo današnjom donacijom osigurali kvalitetnije uvijete za brigu i njegu prijevremeno rođenih beba i vjerujemo kako će stručni kadrovi bolnica lakše nadilaziti svoje svakodnevne izazove“, izjavio je Moamer Hebibović – regionalni rukovoditelj prodaje Coca-Cole HBC B-H Sarajevo.

Na kraju svečane primopredaje donacije, dr. Brkić je izjavila kako se nada da će i druge tvrtke slijediti primjer tvrtke Coca-Cola te imati sluha za potrebne, prvenstveno misleći na najugroženije, a to su naša djeca.

Klinika za dječje bolesti