Home  /  Novosti i obavijesti  /  Održan 16. simpozij psihijatrijske subote

Održan 16. simpozij psihijatrijske subote

1. lipnja 2019.

„Ličnost u psihijatriji“

16. „Mostarska psihijatrijska subota“,  koja  je i ove godine okupila  veliki broj stručnjaka, održana  je 1. lipnja 2019. godine u Mostaru, u prostorijama hotela Mostar. Simpozij je organizirala Klinika za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, u suradnji s Udrugom psihijatara u Bosni i Hercegovini i Liječničkom komorom Hercegovačko-neretvanske županije.

Ovaj simpozij se tradicionalno održava već 16. godinu zaredom i obrađuje aktualne psihijatrijske teme, a ove godine tema je bila „Ličnost u psihijatriji: značenje  u prevenciji, nastanku i liječenju duševnih smetnji“.

Održana   su jako zanimljiva predavanja koja za cilj imaju podizanje razine znanja i praćenje najnovijih trendova u oblasti značenja ličnosti u psihijatriji, a sve u svrhu bolje i učinkovitije pomoći pacijentima, poput: „Ličnost i tipologija ovisnika o alkoholu“, „Od simptoma do ličnosti“, „Karakteristike ličnosti patoloških kockara“, „Novi pristup u dijagnostici i razumijevanju poremećaja ličnosti: bliži li se pomak paradigme u personologiji?“, „Crte ličnosti poremećaji ishrane“ i drugo.

Predsjednik Organizacijskog odbora prof. dr. sc. Dragan Babić je istaknuo: „Iako je psihijatrija kao struka jako napredovala, poznato je da je još uvijek ličnost zagonetka nad zagonetkama jer svatko ima svoje posebnosti i pitanje je zašto netko u nekim situacijama reagira ovako, zašto netko „ode“ u bolest a netko ne, zašto netko ozdravi brže a netko teže i drugo. Ove godine ćemo to detaljno obraditi“.