Home  /  Novosti i obavijesti  /  Predavanje o radiokirurškom liječenju tumora

Predavanje o radiokirurškom liječenju tumora

Radiokirurgija SKB Mostar
24. svibnja 2019.

Održano predavanje o radiokirurškom liječenju tumora

Sveučilišna klinička bolnica Mostar organizirala je predavanje na temu „Suvremeno radiokirurško liječenje tumora“ koje je održano u amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u petak, 24. svibnja 2019. godine.

Na početku predavanja goste i predavače su pozdravili ravnatelj SKB Mostar, prof.dr.sc. Ante Kvesić  i dekan Medicinskog fakulteta  Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Milenko Bevanda.

Uvodno predavanje održao je prof. dr. sc. Dragan Schwarz, u sklopu kojeg je prikazan  kratak film „Radiochirurgia Zagreb“,  koji slikom govori što je to zapravo radiokirurgija.

Prof. Schwarz je naglasio kako je projekt radiokirurgija u trećoj završnoj fazi, imenom hibridna radiokirurgija.

„Hibridna radiokirurgija će postati ključ u terapiji onkoloških pacijenata“,  rekao je prof. Schwarz. U svom izlaganju naglasio je važnost multidisciplinarnog pristupa u radiokirurškom liječenju pacijenata, što je jedna od ključnih preduvjeta za uspjeh u ovakvom načinu liječenja.

O radiokirurgiji i radioterapiji  drugih  organa kao što su jetra, pluća i prostata govorili su liječnici iz klinike Radiochirurgia Zagreb:  prof.dr.sc. Leonardo Patrlj, prof.dr.sc. Igor Nikolić i dr. Hrvoje Kaučić.

O neuroradiokirurgiji riječ je imao prof.dr.sc. Josip Paladino, koji je prvi pokrenuo radiokirurgiju mozga u Republici Hrvatskoj.