Home  /  Novosti i obavijesti  /  Hod ljubavi za nerođene

Hod ljubavi za nerođene

15. svibnja 2019.

U četvrtak, 9.svibnja 2019. ispred  Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, okupili su se članovi inicijative Hod ljubavi za nerođene te s molitvom, pjesmom i svetom misom u bolničkoj kapelici dali podršku svakom nerođenom životu.

Na početku ih je dočekala i pozdravila glavna sestra Klinike za ginekologiju i porodništvo, mr.sc. Olivera Perić, diplomirana medicinska sestra te im pružila podršku u ime Klinike.

Inicijativa „Hod ljubavi“  za nerođene je zapravo sekcija Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica Mostar, a aktivni su već 11-tu godinu. O njihovom radu smo razgovarali s gđom Elizabetom Rezić, inače profesoricom hrvatskog jezika i književnosti te voditeljicom  ove inicijative.

Svi smo dužni štititi život

„Povodom Majčinog dana i Dana Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica Mostar želimo naše učenike odgojiti da brane život, da štite život i da su tu svi kao oni koji služe životu“, rekla je profesorica Elizabeta.

Članovi ove inicijative su aktivni u molitvi, u ispovijedi i preispitivanju i jačanju savjesti.  Ne osuđuju i ne zamjeraju onima koji rade abortuse, vjerujući da to rade iz straha i pod nekim pritiskom. Pozivaju sve ljude da se trude raditi na što boljoj kvaliteti života, prihvaćajući jedni druge, a ne na upiranju prsta u one koji to čine iz bilo kojih razloga. Profesorica Elizabeta još navodi kako su iznimno sretni zbog odlične suradnje SKB Mostar, Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica i Crkve. Svaka od njih na svoj način podržava i štiti život i čine sve što im je povjereno.

Ne postoji točan podatak o broju abortusa u našem gradu, niti u našoj državi. To se često radi nelegalno i privatno, ali u ovoj sekciji se i ne bave statistikama. Njihov moto je ljubav prema bližnjemu, ljubav prema svakom životu, svakom djetetu, a najveće zadovoljstvo je što sve više ljudi želi  s njima surađivati.

Ovo je na kraju Božja bitka

U nekim slučajevima su doprli do savjesti djevojaka i žena koje su razmišljale o abortusu. Ta djeca su rođena i sad su sretna što je majka dala glas za njihov život, a majke su neizmjerno zahvalne na podršci inicijative. Bilo je i slučajeva gdje učenice medicinske škole nisu htjele prekinuti trudnoću, zapravo su prekinule školovanje i naknadno završile nastavu, čak su se uspjele uključiti u svoju struku.

„Na nama je da budemo pozitivni i ljude potičemo na dobro, jer ovo je na kraju Božja bitka“, dodala je  profesorica Elizabeta.