Home  /  Novosti i obavijesti  /  Poklon maketa Klinici za onkologiju

Poklon maketa Klinici za onkologiju

8. svibnja 2019.

Zahvalni pacijent izradio maketu zgrade Klinike za onkologiju

Onkološki pacijent, Nedjeljko Šunjić iz Mostara izradio je maketu zgrade Klinike za onkologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar koju je u petak, 3. svibnja 2019. godine predstavio i darovao, kao znak zahvalnosti, svim djelatnicima Klinike.

„Moje srce je reklo glavi kako je to još jedina stvar koju mogu napraviti jer mi moja bolest ne dopušta više raditi“, rekao je Nedjeljko koji se više od 50 godina bavi maketarstvom, a na izradu ove makete potrošio je 300 sata rada. „Ovo je jedan poklon za „bijele anđele“, kako ja zovem osoblje ove Klinike koji su mi produžili život, ne jedan dan, nego jedanaest godina“, rekao je Nedjeljko zadivljenim djelatnicima Klinike.

Predstavljanju makete nazočila je i dr. sc. Inga Marijanović, predstojnica Klinike za onkologiju koja se u ime svih djelatnika Klinike zahvalila na ovom jedinstvenom poklonu i velikom trudu koji je uložen u njegovu izradu. “Mi volimo svoj posao, nastojimo biti na usluzi pacijentima i zato je bilo lijepo čuti riječi gospodina Šunjića. Uz sve što prolazi kroz svoju bolest, u ovu maketu je utkao ogroman trud, rad i ljubav koju je želio ostaviti i podijeliti zajedno s nama i stoga mu od srca hvala na svemu ovome”, rekla je dr. Marijanović.

Maketa će biti stalno izložena u predvorju Klinike za onkologiju te svatko može doći kako bi vidio i divio se ovakvome radu, a i  kao podsjetnik na optimistične riječi njezinog autora koje je uputio svim pacijentima: „Uzmite tablete protiv bolova i nemojte misliti na smrt, nego na život.“