Home  /  Novosti i obavijesti  /  7. Simpozij medicinskih sestara/tehničara

7. Simpozij medicinskih sestara/tehničara

7. Simpozij medicinskih sestara/tehničara

5. srpnja 2019.

Cijenjeni kolege i kolegice,

čast nam je pozvati Vas na 7. Simpozij medicinskih sestara/tehničara sa međunarodnim sudjelovanjem, koji će biti održan u Mostaru, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, 26. i 27. rujna 2019. godine, pod sloganom „Kompetencije medicinskih sestara/tehničara“. Simpozij će, kao i do sada, okupiti ugledne profesionalce iz područja sestrinstva, ali i cjelokupne medicine te drugih struka koje se bave zdravstvom.

Kompetencije su kombinacija vještina, znanja, stavova, vrijednosti, sposobnosti i prosudbe, koje omogućavaju pravodobno izvođenje zdravstvene njege od strane medicinske sestre/tehničara. Kompetencije su razina provedbe koja prikazuje učinkovitu uporabu svih tih elemenata. Kompetencije su rezultat razine obrazovanja u sestrinstvu, a imaju za cilj pružanje sigurne, učinkovite i na etičkim načelima zasnovane zdravstvene njege.

Simpozij je već tradicija i, na što smo posebice ponosni, prepoznatljiv je po dobroj organizaciji, ali i rezultatima, za što su svih dosadašnjih godina zaslužni medicinske sestre i tehničari, suradnici u zdravstvu sa područja BiH i zemalja u okruženju.

U želji da nastavimo naš rad, kojim osnažujemo sestrinsku profesiju, u ime Organizacijskoga odbora srdačno Vas pozdravljam i želim dobrodošlicu u Mostar!

Predsjednica Organizacijskoga odbora

Zdravka Lončar, dipl.med.sestra