pages in english 
za pacijente i posjetitelje | mapa lokacija bolnice
  

 
korisničko ime:  
lozinka:  
   
intranet bolnički intranet
galerija galerija SKB
intranet administracija weba
pretraga napredno pretraživanje
intranet webmail login
korisničko ime:  
lozinka:  
   
partneriRAZVOJ DJEČJE KARDIOKIRURGIJE
2016-07-15
Stručno predavanje o temi: „Pristup liječenju nasljednih bolesti srca: tim i smjernice“, održano je 8. srpnja 2016. godine u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Stručno predavanje je plod suradnje između SKB Mostar i bolnice u Hannoveru, a u svrhu razvoja dječje kardiokirurgije u SKB Mostar.
Predavanje su održali gosti iz Njemačke iz grada Hannovera, dr. Alexander Horke, predstojnik dječje kirurgije u Hannoveru i prof. dr. Phillip Beerbaum, predstojnik dječje kardiologije u Hannoveru.
Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, prof. dr. sc. Ante Kvesić dr. med., zahvalio je gostima na njihovom dolasku i na podršci koju pružaju SKB Mostar u razvoju i pokretanju dječje kardiokirurgije. „Odlučili smo uvesti sve ono što treba za naše pacijente pa i dječju kardiokirurgiju. Dinamikom i brzinom kojom ćemo moći, jer ovo je posao na duge staze, ali ako se ne počne neće se nikada ni doći do cilja. Uspostavili smo kontakt s dječjom kardiokirurgijom u Hannoveru, koja je u Njemačkim okvirima u samom vrhu. Pokazali su najbolju namjeru i volju da nam pomognu u razvoju. Želja nam je da u našoj bolnici možemo zbrinuti bebe koje se rode sa srčanim problemima“ rekao je dr. Kvesić.
Predstojnik dječje kirurgije u Hannoveru dr. Alexander Horke, zahvalio je ravnatelju SKB Mostar na pozivu da posjete bolnicu i da održe predavanje. „Vidjeli smo jednu lijepu bolnicu sa motiviranim radnicima. Prvi put smo ovdje da vidimo kako to izgraditi i zaokružiti“ istaknuo je dr. Horke.
Za pokretanje dječje kardiokirurgije potreban je cijeli tim stručnjaka, što su u svojim predavanjima istaknuli i gosti iz Hannovera. Predavanja su bila jako poučna i detaljna. Slikom i riječju pokazali su kako sve to izgleda u njihovoj bolnici. Brojni nazočni djelatnici SKB Mostar istaknuli su da im je ovo predavanje približilo dječju kardiokirurgiju i sve korake koje ona zahtjeva. Izrazili su nadu da će stručnjaci iz Njemačke ponovno doći i održati slična poučna predavanja, te ih još više educirati za buduću dječju kardiokirurgiju u SKB Mostar.


Home Pretraživanje Mapa weba 2009 (C) sva prava zadržana - Sveučilišna klinička bolnica Mostar